phone

Top 5 direcții moderne de utilizare a SteelBox-urilor

1.)    Casele și vilele sunt primele în topul acestor direcții de utilizare. Pentru a construi o vilă, o casă sau chiar o cabană, sunt necesare o mulțime de acte: certificat de urbanism, avize, autorizații de construire etc. Acțiuni soldate cu pierdere de timp și confruntări cu birocrația. Dar imaginează-ți că în tot acest timp savurezi cafeaua sau ceaiul la terasa propriei vile, la marginea unui lac, sau în inima pădurii. Deja decizi locația, iar noi venim cu soluția de spațiu – încăperile mobile specializate, nu necesită autorizație de construire și pot fi amplasate oriunde. Indiferent de gusturi și sezon, putem dota aceste spații cu cele mai moderne și diverse soluții tehnice și mobilier.

2.)    Localurile tip fast-food, se clasifică pe a doua poziție în acest top, aici și aromele vând. Cât de important este să optezi pentru o încăpere reușită, cu un amplasament strategic și care ar genera vânzări? Îți planifici totul, designul, meniul, furnizorii, bugetul și nu îți rămâne decât să închiriezi sau chiar să procuri un spațiu pentru afacere. Dar aici de cele mai multe ori târguiala de acasă nu corespunde cu cea de la piață și cele mai bune spații s-au cumpărat, rezervat sau închiriat deja. Încăperile mobile, sunt avantajul numărul 1 în astfel de situații, îți poți procura teren sau poți încheia cu autoritățile locale un contract care ar permite comerțul ambulant (în gherete, containere, construcții modulare).

3.)    Încăperi mobile destinate pentru cafenea, aceste construcții modulare se caracterizează prin diversitatea de forme, dimensiuni, design, meniu, personal, stil, amplasare. De la cele mai proaspete croissante franțuzești, până la cele mai aromate cafeluțe de la Lavazza, Illy sau Starbucks Coffe, aici lista poate continua cu pizza direct din cuptor, sau cu diverse meniuri exotice. Se optează pentru astfel de spații nu doar pentru că sunt cele mai econome soluții, ci pentru că sunt cele mai comode, cu posibilitate de a schimba locația, sau forma de business, iar uneori elementele de design, utilajul, soluțiile tehnice și de mobilier sunt mai costisitoare ca construcția în sine.

4.)    Ați știut că în secolul XXI pe globul pământesc există regiuni unde și astăzi sute de oameni mor din cauza ciumelor, epidemiilor și a multor boli a secolelor trecute. Chiar dacă medicina a evoluat până la crearea țesuturilor artificiale, ce ar înlocui cele umane, totuși e greu de imaginat că undeva cineva moare de la o simplă bronșită. Deobicei această situație este caracteristică regiunilor cu o economie slab dezvoltată, care sunt situate departe în sălbăticie sau trăiesc în condiții mizere, sub minimul de existență. Punctele medicale modulare au devenit o soluție pentru organizațiile neguvernamentale internaționale, iar misiunea socială a acestor companii a devenit mult mai reală și mai aproape de oameni. Aceste construcții sunt dotate cu utilaj medical de ultima generație, ceea ce face posibilă realizarea intervențiilor chirurgicale complexe, acordarea primului ajutor medical, cât și consultarea pacienților etc. Din cauza calamităților naturale, condițiilor de mediu aspre, accesul în unele zone este limitat și imposibil de traversat cu orice transport, astfel aceste construcții sunt transportate cu ajutorul elicopterelor. Punctele medicale modulare au devenit o parte a misiunii sociale, care contribuie la prevenirea suferinței, protejează  sănătatea și viața fiecărui individ în parte, indiferent de naționalitate, religie, rasă, clasă socială sau gen.

5.)    Oficiile poștale, necesitatea unor astfel de instituții este esențială pentru fiecare regiune din țară. Uneori din cauza lipsei de spațiu sau a unui buget pentru construcția unui oficiu poștal, mai multe localități sunt deservite doar de un singur oficiu. Astfel persoanele în etate sunt nevoite să parcurgă distanțe mari pentru a-și ridica pensiile, lucrătorii sunt suprasolicitați, iar ziarele, revistele și altele ajung cu întârziere la abonați. Încăperile modulare destinate pentru oficii poștale, au devenit astfel soluția rapidă și bugetară la care au recurs peste 40 de localități.

ALTE ȘTIRI
Impactul construcțiilor modulare asupra mediului ambiant

Cu siguranță! Construcțiile modulare au câștigat popularitate în ultimii ani datorită beneficiilor lor ecologice și sustenabile. Aceste construcții implică folosirea unor module prefabricate care sunt realizate într-o unitate de producție și apoi asamblate la fața locului. Această abordare oferă mai multe avantaje din perspectiva durabilității și protecției mediului.

Butcă sau chiosc? Container modular sau Steelbox? Cum se numesc încăperile mobile specializate...

Toată lumea oscilează între mai multe variante: butcă, chiosc, container, oficiu mobil, lavocică (лавочка), gheretă sau, în cele din urmă, SteelBox?